För att komma tillbaks till webbshoppen klicka på loggan                                  

 
Förgasarservice

Vi utför service på alla typer av Mikuni och Keihin aftermarket-förgasare till vilka vi också håller ett stort reservdelslager.
Vid renovering av oem-förgasare
måste vi dock be kunden själv bifoga erforderlig rep.sats


S&S förgasare efter ultraljudsbehandling
 

Drive by - soundcheck
Obs! Endast efter avtalad tid. Du kommer förbi med din hoj och vi lyssnar på motor (och ägare) och säger vad vi tror om eventuella förgasarproblem. Pris ..... 100 kr

Synkning av insprut- och förgasarmotorer
Obs! Endast efter avtalad tid. Du kommer förbi med din hoj och vi synkar på plats. För att kunna genomföra en synkning krävs att du innan kollat så att du inte har problem med tjuvluft  samt att det finns erforderliga vakuumuttag monterade.
Pris för twin ......
600 kr
Pris för trippel ........ 800 kr
Pris för fyrcylindrigt .....
1000 kr
Pris för sexcylindrigt ............ 1200 kr

 

20% rabatt dec-feb
dras av på priset för nedanstående servicearbeten

Diagnos
Innefattar demontering och inspektion av förgasare varefter kunden får veta förgasarens hälsotillstånd. Ihopmontering ingår. Ingen renovering sker utan kundens godkännande.
Pris per förgasare ..........
500 kr
Pris per dubbla förgasare ....... 700 kr
Pris per tre förgasare ....................... 850 kr
Pris per brygga om fyra förgasare ........... 1.000 kr

Diagnos + åtgärd
Innefattar samma som ovan men även byte av trasigt och slitet. I de fall då kunden önskar att bränsleförbindelsernas tätningar mellan varje enskild förgasare bytes måste bryggan splittas. Detta föranleder det något högre priset (markerat inom parentes). Kostnad för delar tillkommer.
Pris per förgasare ......
600 kr
Pris per dubbla förgasare ...... 800 kr (1.000 kr)
Pris per brygga om tre förgasare ......... 1.000 kr (1.200 kr)
Pris per brygga om fyra förgasare .................. 1.200 kr (1.400 kr)

Ultraljudstvätt
Innefattar demontering, ultraljudstvätt och ihopmontering. Bryggor splittas inte. Obs! ultraljudstvätt inte är en skönhetsbehandling - den gör förgasaren ren, inte  nödvändigtvis skinande ny. Om förgasaren kräver grovrengöring före ultraljudsbehandlingen utgår extra avgift (se nedan).
Pris per förgasare ......
980 kr
Pris per dubbla förgasare ...... 1.190 kr
Pris per brygga om tre förgasare ....... 1.350 kr
Pris per brygga om fyra förgasare ................. 1.500 kr

Renovering
Innefattar demontering, diagnos, ultraljudstvätt och byte av trasigt och slitet. I de fall då kunden önskar att bränsleförbindelsernas tätningar mellan varje enskild förgasare bytes måste bryggan splittas. Detta föranleder det något högre priset (markerat inom parentes). Kostnad för delar tillkommer.
Pris per förgasare .........
1.100 kr
Pris per dubbla förgasare ..... 1.500 kr (1.700 kr)
Pris per brygga om tre förgasare ....... 1.700 kr (1.950 kr)
Pris per brygga om fyra förgasare ............... 1.900 kr (2.200 kr)

Övriga arbeten
För arbeten utgår timdebitering. Det kan handla om lagning av avslagna flottörhusöron, avbrutna bränslenålar, helicoil gänglagning etc.
Pris ......
470 kr/tim


Om förgasaren måste grovrengöras innan vi kan påbörja vårt arbete kostar detta extra. Ledtråd: Vågar du lägga den på huvudkudden så är det OKLeveransadress: Bra i gasen,  Knipplagatan 6,  414 74 Göteborg


 

Konsultation  

Som kund kan du alltid räkna med att få hjälp med frågor rörande din förgasare. Det kan handla om allt från felsökning till ren bestyckningshjälp. Denna kostnadsfria service ger vi alla våra kunder. Nu är det emellertid inte bara kunder som ringer. Andra vill också ha del av vårt kunnande. Detta är något som visat sig ta oförsvarligt mycket av vår tid i anspråk varför vi måste göra en distinktion. Problemlösning och bestyckningshjälp kostar. Så om du inte är förgasarkund men vill ha svar på frågor typ "vilken bestyckning ska jag ha om...?" och "vad är det för fel när..?" skulle vi uppskatta om du, efter att du fått dina frågor besvarade, swishar 100 kr till 123 681 90 80 och märker betalningen "tipstack".

 Etanol-konvertering

Vi utför inga etanol-konverteringar för tillfället

Läs mer om etanolACD
Advanced Carburetor Diagnosis
 

Vad är ACD?
ACD kan kort och gott förklaras som "det smidigaste sättet att se om förgasaren är rätt bestyckad". Rekommenderas särskilt om du har:

 • bytt förgasare

 • bytt luftfilter eller ljuddämpare

 • portat

 • tänkt att bänka (spar dyrbar tid på bänken!)


Olika metoder

Tidigare överlät man förgasarbestyckningen åt någon självutnämnd förgasarguru som med hjälp av öra och byxbak  kunde komma hyfsat nära. Sedan kom den revolutionerande bromsbänken! Nu kunde man lämna in hojen på en verkstad och låta utbildad dynojetpersonal välja det munstycke som gav mest effekt!

Alternativ till bänkkörning
Om det är viktigare för dig att veta att din förgasare är rätt bestyckad än hur många hästar du får ut på bakhjulet då är ACD den bästa metoden. (Maxeffekten kommer ju på köpet!). En annan fördel med ACD är att det fungerar lika bra för gata som på tävlingsbanan.

Hur går diagnosen till?
Data lagras medan du kör. Sensorer sänder information till ett datachip (vanliga parametrar är RPM, AFR, EGT, MAP och TPS). När du kommit tillbaka från testkörningen kan du se informationen i form av ett lättöverskådligt diagram på dataskärmen. Du får nu bekräftelse på exakt vad som händer vid olika gaspådrag, belast-ningar och varvtal. En information som osvikligt talar om för dig vilken förgasarkrets som eventuellt behöver bestyckas om.
 

Fördelarna med ACD

 • Du slipper åverkan (inga påsvetsade lambdasonder etc)

 • Du bestämmer själv platsen - hos oss, hos dig eller på tävlingsbanan

 • Du får veta exakt bestyckningsstatus på din förgasare

 • Fungerar på alla bränslen: bensin, etanol eller metanol...

 • Informationen är tillförlitlig då den utgår från faktiska, verkliga förhållanden

 • En mångfald parametrar eliminerar feltolkning

 • Du spar tid inför eventuell bänkning

 • ACD lämpar sig perfekt för svårbänkade fordon


Optimalt för tävling
Olika banor ställer olika krav på förgasarbestyckning (höjd över havet, underlag m.m.). Dessutom skiftar förutsättningarna från dag till dag (luftfuktighet, temperatur). ACD är en ovärderlig hjälp för den professionelle tävlingsföraren som genom diagnosen kan vara säker på att bestyckningen blir optimal.
 

Priset?
Komplett ACD-körning (inkl moms) ...... 1.700 kr
Detta pris gäller endast hos B.I.G. utförd service. Vid ACD-körning på annan ort utgår sedvanlig milersättning.


Ombestyckning ingår inte i ACD-tjänsten


Se även SPECIALERBJUDANDE